in , , , ,

Dagje dierentuin? Ga naar Wildlands!

vogel dierentuin

Wildlands is ontstaan na de verhuizing van het voormalige Dierenpark Emmen dat geopend werd in 1935. Doordat het dierenpark destijds geen mogelijkheden meer had om uit te breiden, werd in een ander deel van de stad een nieuw park aangelegd, dat door middel van een brug in verbinding stond met het oude gedeelte. Uiteindelijk werd in 2007 het plan gemaakt om de gehele dierentuin te verplaatsen naar een omgeving die vier keer zo groot was als voorheen. Samen met een theater is het dierenpark veranderd in het nieuwe themapark Wildlands, dat in maart 2016 officieel werd geopend door Koning Willem Alexander. 

Wildlands is opgedeeld in drie klimaat thema zones: Jungola, Serenga en Nortica die naast verschillende diersoorten ook verschillende horecagelegenheden, winkels, entertainment en attracties hebben. Hierdoor maak je in één dag tijd een reis over de wereld. 

Daarnaast beschikt Wildlands nog over een vierde themagebied genaamd Animazia. Dit is een overdekte speeltuin die te bereiken is vanuit Serenga.

Wat denk je?

netflix

De verschillende soorten gratis producten

escape room

Op zoek naar een leuke activiteit? Doe een escape room!