Bij het woord ‘afdingen’ denk je al snel aan de markt in de stad. Maar niet alleen op de markt kun je afdingen. Je kunt online ook zeker iets aan de prijs doen. In webshops kun je alleen niet afdingen zoals je dat gewend bent van de vele markten en winkels. Wil je niet te veel betalen voor de producten die je online koopt? Zorg dan dat je onderstaande in gedachten houdt. Online afdingen is geen optie, maar korting afdwingen wel!

Koopjesjagers

Nederlanders zijn echte koopjesjagers! Ze zijn altijd op zoek naar mooie spullen tegen de meest voordelige prijs. Zo blijkt dat ruim 60% van de Nederlanders zijn of haar aankoop uitstelt als er geen korting te vangen is. Daarnaast is 70% trots als hij/zij minder dan de standaard verkoopprijs betaald. Belangrijk is om vooraf goed online onderzoek te doen. Op deze manier kun je aanbieders en hun prijzen vergelijken en zo de meeste korting ontvangen.

Nieuwe klanten korting

Bij het plaatsen van een bestelling online, is het niet mogelijk om af te dingen. De meeste webshops hanteren een vastgestelde prijs die voor iedereen gelijk is. Webwinkels maken echter wel gebruik van tijdelijke aanbiedingen die voor iedereen gelden. Natuurlijk kun je zelf wel een aantal dingen doen om geld te besparen:

Door het aanmaken van verschillende e-mailadressen kun je je meerdere malen inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo ontvang je iedere keer een welkomstkorting.

Daarnaast kun je de verzendkosten omzeilen door in ieder geval voor het minimum bedrag te bestellen of door een speciale actie waarbij de verzendkosten gratis zijn.

Korting vragen

Natuurlijk kun je bij de verschillende aanbieders ook korting gaan vragen. Heb je bijvoorbeeld al twee jaar een abonnement bij een internetprovider of wil je een grote hoeveelheid afnemen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met het desbetreffende bedrijf en vraag of ze een speciale aanbieding hebben voor vaste klanten of bij afname van meerdere producten. Niet geschoten is altijd mis. 

Afdingsites

De Nederlandse website pingelen.nl is een website voor de echte koopjesjager. Op deze site kun je afdingen op producten of diensten die worden aangeboden door verschillende aanbieders. In de omschrijving van het product of dienst staat beschreven wat er normaal betaald wordt. Door het uitbrengen van een bod naar jouw keuze, maak je kans op het product of de dienst tegen jouw prijs. Na het plaatsen van het bod krijg je vrijwel meteen reactie of het bod geaccepteerd wordt. Dit is dus een perfecte manier om geld te besparen.

Tweedehands spullen

Ook het kopen van tweedehands spullen wordt steeds populairder. Op sites zoals Marktplaats worden spullen verkocht die andere mensen kwijt willen. Op deze producten kun je een bod uitbrengen. Als de koper en verkoper het eens kunnen worden over de prijs, heb je waarschijnlijk mooi wat geld bespaard. Zorg er wel voor dat je een maximum aanhoudt zodat je niet over je eigen budget heen gaat.