Online shoppen, wie is er nou geen fan van? Tegenwoordig wil iedereen de laatste trends volgen en zichzelf af en toe even verwennen of gewoon in het nieuw steken. Het enige nadeel is, dat wanneer je uitkomt bij het winkelwagentje om af te rekenen, je toch even moet slikken van de prijs die er aan hangt. Hoe gaan we dit oplossen? Moet je artikelen verwijderen, of zijn er andere manieren om geld te besparen? 

Volgens de Nationale Kortingsmonitor zijn wij Nederlanders echte koopjesjagers. Zo’n 92% van de vrouwen en 85% van de mannen houdt tijdens het kopen van producten rekening met korting. Vooral de leeftijdscategorie 30- tot 50-jarigen is hier bewust mee bezig. Daarom zie je tegenwoordig veel verschillende soorten kortingen. Hiermee willen organisaties inspelen op de behoefte van de klant. Wij gaan de meest voorkomende kortingen en slimme manieren van geld besparen tijdens het shoppen met je doornemen. 

Sale

De shopper met geduld koopt zijn of haar kleding meestal in de sale of uitverkoop. Dit zijn jaarlijks terugkerende kortingsperiodes waarbij een groot deel van de collectie in de aanbieding is. Zo kennen we in Nederland vier vaste korting momenten: wintersale, mid season sale voorjaar, zomer sale en mid season sale najaar. Deze momenten vinden doorgaans plaats als het seizoen al even bezig is. Er moet ruimte gemaakt worden voor het nieuwe seizoen en de nieuwe collecties staan al weer voor de deur. 

Naast deze vaste seizoenskorting zie je tegenwoordig ook speciale kortingsdagen rond de feestdagen, zoals Black Friday en Cyber Monday of speciale kortingsdagen zoals National Glamour Day of Singles Day. Ook zijn artikelen gekoppeld aan bepaalde feestdagen zoals Valentijnsdag, Vader- of Moederdag na de tijd vaak in de aanbieding.

Verzendkosten besparen

Bij de meeste webshops heb je verschillende mogelijkheden om te besparen op de verzendkosten. Zo heb je bij de meeste webshops recht op gratis verzending bij besteding van een minimaal bedrag. Let daarnaast ook op de verzendmogelijkheden bij een retour. Bij de ene webwinkel moet je verzendkosten betalen en bij de andere webwinkel kun je je bestelling gratis retour zenden.

Webwinkels met korting

Een andere handige manier om geld te besparen is het doorzoeken van webshops naar speciale acties. Vaak geven webshops een eenmalige korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Ook vind je in de nieuwsbrief vaak speciale korting voor leden. Heb je een tijdje niks besteld? Ook dan ontvang je vaak via de mail een unieke kortingscode. De webshop wil je door middel van deze kortingscode stimuleren om weer een bestelling te plaatsen. 

Houd naast de website ook de socialmediakanalen in de gaten. Social media wordt de laatste tijd veel ingezet voor het delen en promoten van grootschalige kortingsacties of winacties waarbij je op een simpele manier kans kunt maken op gratis artikelen of korting.

Loyaliteitskorting

Sommige webshops werken tegenwoordig met spaarpunten of een memberpas. Voorheen kreeg je in de winkel vaak een klantenkaart aangeboden, tegenwoordig wordt er gewerkt met een virtuele pas.  Bij iedere aankoop ontvang je een bepaald aantal punten. Heb je de limiet bereikt? Dan worden deze punten omgezet in korting. 

Kortingscode

Door de toenemende behoefte aan korting zie je tegenwoordig veel speciale kortingswebsite. Dit soort websites zijn erop gericht om jou te helpen met geld besparen. Zij verzamelen kortingscodes van verschillende winkels en plaatsen deze op hun site. Via deze websites vind je snel en gemakkelijk de juiste kortingscodes. Door het kopiëren en invoeren van deze kortingscode tijdens het afrekenen, kun je veel korting ontvangen. Met het gebruik van kortingscode bespaar je soms tot wel tientallen euro’s op jouw aankoop. 

Tip: zoek, voordat je gaat afrekenen, altijd eerst op het internet voor een relevante kortingscode.