in , , , ,

5 Artikelen waar je nooit korting op krijgt

boek lezen

5 Artikelen waar je nooit korting op krijgt

We proberen natuurlijk zoveel mogelijk kortingscodes voor je te verzamelen, zodat jij op elke online aankoop een leuk bedrag bespaart. Maar op sommige artikelen krijg je nu eenmaal nooit of vrijwel nooit korting. Balen, maar soms kan je hier toch op een andere manier nog geld besparen. Dit artikel geeft je 5 voorbeelden, mét tips en tricks.

Boeken

In 2005 is de Wet op de vaste boekenprijs ingegaan. Deze wet houdt in dat een uitgever de prijs van een boek bepaalt voordat het boek de verkoop ingaat. Alle verkooppunten zijn vervolgens verplicht die prijs te hanteren. Hierdoor kan een uitgeverij ook minder winstgevende boeken uitgeven en is een auteur enigszins verzekerd van een inkomen. Er zijn echter uitzonderingen. Zo mag wel korting gegeven worden op:

  • beschadigde en tweedehands boeken
  • boeken van een uitgeverij of boekhandel die ophoudt te bestaan 
  • boeken waarvoor de uitgeverij een actieprijs heeft vastgesteld (dit mag maximaal voor een periode van drie maanden).
  • e-boeken (de wet geldt hier namelijk niet voor)

Medicijnen

Voor medicijnen stelt de Rijksoverheid geen vaste, maar wel een maximale prijs vast. Dit is vastgelegd in de Wet geneesmiddelenprijzen. Hierdoor kunnen de prijzen van medicatie nooit de pan uit rijzen. Korting op medicijnen krijg je echter nooit. Dit zou overmatig medicijngebruik of medicijnverslaving in de hand kunnen werken.

Toch zijn er wel manieren om op je strip paracetamol te besparen. Zo zijn medicijnen bij de drogisterij vaak goedkoper dan bij de apotheek, terwijl ze aan dezelfde kwaliteitseisen moeten voldoen en dus niet minder goed werken. Ook is het huismerk in veel gevallen even effectief als een duurder merk.

Ook kunnen de prijzen bij apotheken onderling verschillen. De prijs van medicijnen die je bij de apotheek koopt, bestaat uit twee delen: de prijs voor het medicijn zelf en de prijs voor de dienstverlening van de apotheek. Hoe hoog de prijzen zijn, bepalen apothekers en zorgverzekeraars samen. Het kan dus zo zijn dat een medicijn bij de ene apotheek goedkoper is dan bij de andere..

Babyvoeding

De Nederlandse Warenwetbesluit Zuigelingenvoeding bepaalt dat babyvoeding voor baby’s tot 1 jaar niet met korting verkocht mag worden. Hiermee wordt voorkomen dat het lijkt alsof babyvoeding beter is dan borstvoeding. Toch komt het nog wel eens voor dat babyvoeding afgeprijsd in het schap staat. Sla in dat geval direct je slag, want supermarkten kunnen hier hoge boetes voor krijgen. De afprijzing is daarom in veel gevallen een foutje.

Postzegels

PostNL bepaalt de prijs van de postzegel op basis van hoeveel het kost om de post te bezorgen. Verkooppunten van postzegels verdienen hier dus niet of nauwelijks aan en postzegels zijn dan ook nooit in de aanbieding. Bij PostNL zelf kan je wel geld besparen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van digitale zegels of door je verzendlabel zelf te printen. Ook zijn er kortingscodes voor producten van PostNL in omloop.

Artikelen van bepaalde merken

Je zult het altijd zien, de producten van jouw favoriete merk zijn vrijwel nooit in de aanbieding. Sommige merken geven, als onderdeel van hun bedrijfsstrategie, simpelweg niet of nauwelijks korting op hun producten. Voorbeelden van dit soort merken zijn Apple, Suitsupply en Rituals. Soms kan je bij deze merken wel een kwantiteitskorting bedingen of krijg je gratis een extra product mee naar huis. Ook kan je op de uitkijk blijven voor kortingscodes van verkooppunten van deze merken, zoals MediaMarkt of De Bijenkorf.

Hou Kortingscodetips daarom altijd goed in de gaten!

Wat denk je?

sale

Waarom Nederlanders zo gek zijn op korting

Met de familie een dagje uit naar Burgers Zoo