in , , , ,

Met de familie een dagje uit naar Burgers Zoo

Burgers Zoo is ontstaan uit een idee van Johan Burgers. In 1923 had Johan de mogelijkheid om (roof)dieren te houden op een groot terrein in de stad Arnhem. Hierbij hoefden de dieren niet vast te zitten achter tralies, maar konden ze vrij rondlopen op open terrassen en in valleien. Inmiddels is de opzet veranderd naar grote hallen waarin flora en fauna uit verschillende gebieden worden samengevoegd. Het park heeft een oppervlakte van 45 hectare en is uitgegroeid tot derde best bezocht dag attractiepark van Nederland.

Burgers Zoo is opgedeeld in verschillende leefgebieden waar de dieren zich thuis kunnen voelen: Safari, Bush, Mangrove, Desert, Ocean en Rimba. De leefgebieden geven een natuurlijke indruk door de grote opzet en vrije leefomgeving van de dieren. 

Daarnaast beschikt Burgers Zoo over een vijftal grote horecagelegenheden waarbij er keuze is uit grote en kleine snacks, tropische gerechten, Mexicaans-, Afrikaans- of Nederlands eten. Aan het parkrestaurant is een grote speeltuin gevestigd genaamd Kids Jungle die geschikt is voor jong en oud. 

Wat denk je?

boek lezen

5 Artikelen waar je nooit korting op krijgt

disneyland parijs

Disney fan? Bezoek het betoverende Disneyland Parijs