in , , ,

Disney fan? Bezoek het betoverende Disneyland Parijs

disneyland parijs

Al sinds de opening van het succesvolle Disneyland in Tokyo (1983) was men al bezig met de plannen voor een Disneypark in Europa. Na bijna tien jaar van overleg, wikken en wegen opende Disneyland in 1992 dan eindelijk zijn deuren in Parijs onder de naam Euro Disney. 

Sinds de opening van Disneyland Parijs is het park uitgebreid met verschillende nieuwe attracties, hotels, Disney Village en werd in 2002 het tweede themapark Walt Disney Studios geopend. Helaas viel het bezoekersaantal tegen. Nieuwe investeringen waren nodig om dit park tot een succes te maken. Er werden attracties geopend die gekoppeld waren aan verschillende populaire Disney Films, zoals Finding Nemo en Cars

Inmiddels is Disneyland Parijs uitgegroeid tot grootste en meest bezochte attractiepark- en recreatiecomplex van Europa met in 2014 zo’n 14,2 miljoen bezoekers. Het park heeft een geweldig aanbod van bekende attracties zoals de Space Mountain, de Mad Hatter’s Tea Cups en het Sleeping Beauty Castle, entertainment, restaurants en speciale evenementen. Een bezoek aan Disneyland Parijs is een magische beleving voor jong en oud.

Wat denk je?

Met de familie een dagje uit naar Burgers Zoo

sporten

Voordelig sporten doe je bij Fit For Free