in , ,

Ben jij een natuurliefhebber? Bezoek het bloemenpark de Keukenhof

Keukenhof is afgeleid van Keukenduin, dat onderdeel was van Slot Teylingen. De bewoners van het slot haalden hun groente en fruit van het duin. In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd, hiermee groeide het landgoed tot ruim 200 hectare. Zo’n 15 jaar later werd de tuin rondom het kasteel opnieuw aangekleed. Deze tuin wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt als de basis van Keukenhof. 

In 1950 werd voor de eerste keer een tentoonstelling van voorjaarsbloeiers gehouden op het landgoed. Dit was een groot succes. Met 236.000 bezoekers werd lentepark Keukenhof een feit! Keukenhof is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Het park is in het voorjaar acht weken lang te bezoeken. Jaarlijks is er een ander thema van kracht. 

In de acht weken dat Keukenhof open is, is te zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. Er vinden verschillende bloemenshows plaats waarin bloembollen, bloemen en planten geshowd worden. Daarnaast kun je in het park genieten van meer dan zeven miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen.

Wat denk je?

sporten

Voordelig sporten doe je bij Fit For Free

Heerlijk skiën in Landal Winterberg!