in ,

How to… het inrichten van een tienerkamer

How to… het inrichten van een tienerkamer

Kleine kinderen worden groot en daar komt vaak verandering bij kijken. Is je zoon of dochter toe aan een nieuwe kamer? Misschien gaat hij of zij wel naar de middelbare school en vindt hij of zij de huidige kamer te kinderachtig. Ga een keer samen naar een grote woonwinkel om inspiratie op te doen over wat nodig is voor de nieuwe tienerkamer. Daarna is het tijd om te gaan klussen. Het hoeft geen uitgebreide klus te worden, maar misschien wil je het één en ander in de kamer herinrichten. In deze blog geven we je een aantal ideeën en tips mee over het inrichten van een tienerkamer. Lees snel verder!

De basiselementen

Daar bedoelen we mee: de vloer en de muren. Waarschijnlijk hoef je hier niet veel aan te veranderen, tenzij je bijvoorbeeld vloerverwarming wilt installeren. Als je voor vloerverwarming wilt gaan, kies dan voor een laminaat vloer of een houten vloer. We raden af om voor tapijt te kiezen, vooral omdat dit gewoon lastig is schoon te krijgen. De muren wil je mogelijk wel opnieuw verven of behangen. Je zoon of dochter wil misschien iets stoerdere muren dan wat hij of zij nu heeft. Ga in gesprek met je zoon of dochter en doe samen ideeën op. Ga gezellig samen op pad naar de bouwmarkt om een mooi behang of een mooie kleur uit te kiezen.

Meubels

In de kamer heb je nu al heel veel meubels, maar je hebt er waarschijnlijk toch ook een aantal nieuwe nodig. Je zoon of dochter gaat misschien binnenkort of nu al naar de middelbare school. En dat betekent: huiswerk. Daar heeft hij of zij zeker een goede, rustige plek voor nodig. De ideale plek is dan natuurlijk zijn of haar eigen kamer. Ga daarom op zoek naar een goed bureau met een bureaustoel, zodat hij of zij gerust huiswerk kan gaan maken. Daarnaast heeft je zoon of dochter waarschijnlijk ook een nieuwe kledingkast nodig. De kleding die hij of zij nu draagt zijn natuurlijk groter dan toen hij of zij nog echt een kind was. Misschien kunnen jullie zelfs samen gaan shoppen om de nieuwe kledingkast te vullen met bijvoorbeeld Kids Only kinderkleding of andere kleding van Hippe Mensjes. Daarnaast heeft je kind waarschijnlijk ook een nieuw bed nodig. Hij of zij is uit zijn of haar kinderbed gegroeid en is nu toe aan zijn of haar eerste normale bed. Ga bijvoorbeeld voor een bed met lades eronder, dan heb je gelijk nog wat opbergruimte. Of ga voor een hoogslaper, dan kun je het bureau eronder zetten en bespaar je super veel ruimte in de kamer.

De aankleding

De aankleding is minstens net zo belangrijk als de basiselementen en de meubels. Je wilt toch dat je zoon of dochter een gezellig plekje heeft om tijd door te brengen. Ga niet helemaal los in het inkopen van accessoires, want je wilt natuurlijk niet de hele kamer vol zetten met alleen maar decoratie. Zorg ook voor voldoende opbergmogelijkheden door bijvoorbeeld mandjes aan te schaffen. Zo zorg je dat de kamer niet rommelig gaat ogen en creëer je een gezellige kamer.

Wat denk je?

Vijf wastips om je jeans zo lang mogelijk mooi te houden

Vijf wastips om je jeans zo lang mogelijk mooi te houden!

uitje scheveningen

Incentive uitje voor goed presterende werknemers