in

Waarom een puppycursus noodzakelijk is

Ben je de trotse eigenaar geworden van een puppy? Gefeliciteerd! Het toevoegen van een puppy aan je gezin is een super leuke ervaring, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Het is namelijk belangrijk dat je een puppy goed opvoedt. Jij bent verantwoordelijk voor de juiste training en begeleiding. Hierbij is een puppycursus in veel gevallen onmisbaar. Maar wat houdt een puppycursus precies in? En wat leer je allemaal? Je leest het in dit artikel!

De basiscommando’s leren

Een van de eerste dingen die je een puppy gaat leren, zijn de basiscommando’s. Dit zijn commando’s als zit, lig, hier komen en blijven, maar ook zindelijkheidstraining is hier een belangrijk onderdeel van. Deze commando’s zorgen ervoor dat jij het gedrag van je hond kunt controleren, maar ze vormen ook de basis voor verdere training. Een gehoorzame hond luistert naar basiscommando’s en creëert hierdoor een veiligere omgeving voor jou en de hond zelf. 

Sociale vaardigheden ontwikkelen

Tijdens een online puppycursus kan jouw puppy zijn sociale vaardigheden ontwikkelen in een gecontroleerde omgeving. De pup leert omgaan met andere honden, mensen en situaties. Dit helpt bij het verminderen van angst en agressie tegen vreemde mensen of andere dieren. Het is belangrijk dat je zo vroeg mogelijk begint met het socialiseren van je puppy. Zo leg je namelijk een stevige basis voor de toekomst.

De band tussen puppy en baasje versterken

Een puppycursus is niet alleen belangrijk voor het aanleren van basiscommando’s en sociale vaardigheden, het versterkt ook de band tussen jou en je puppy. Je werkt samen aan oefeningen en bouwt zo een gevoel van vertrouwen op. Een puppycursus is daarom erg goed voor het creëren van een gezonde relatie tussen baasje en hond. 

Bovendien hoef je niet naar een fysieke puppycursus. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een online puppycursus te volgen. Zo kun je de lesstof van de online hondenschool op je eigen tempo doornemen. 

Wat denk je?

Bij welke problemen kan een seksuoloog helpen?

Hoe bepaal ik de optimale hoogte van een kweeklamp?