in

Hoe bepaal ik mijn overhemd maat?

man in pak

Online shoppen: iedereen doet het tegenwoordig. Ben je toevallig een mooi overhemd tegengekomen op het internet, maar weet je niet welke maat je moet kopen? Je kunt natuurlijk meerdere maten bestellen, maar het is het allerhandigst om jouw overhemd maat van tevoren op te meten. Dit scheelt je weer een retourzending! In dit artikel geven we een aantal tips voor het bepalen van de perfecte overhemd maat.  

Een zakelijk of informeel overhemd?

Allereerst bepaal je welk soort overhemd je gaat kopen. Voor een zakelijk overhemd heb je namelijk andere maten nodig dan bij een informeel shirt. 

  • Zakelijk overhemd

Bij een zakelijk overhemd kijk je voornamelijk naar de boordmaat. Deze moet namelijk goed aansluiten als je een stropdas draagt. Niet te strak, maar ook niet te los. 

  • Informele blouse

Wil je geen stropdas of strikje dragen? Bij een informeel overhemd is de taillemaat het belangrijkst. Bij een casual shirt mag het bij de taille net wat losser zitten. En bij een business casual stijl iets strakker. Maar het is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak. 

overhemd

Aan de slag met een meetlint

De juiste maat bepaal je door te meten. Je begint allereerst met het opmeten van de boordmaat. Dit doe je door met een meetlint je hals op te meten. Het is belangrijk dat je dit nauwkeurig doet, maar het overhemd moet natuurlijk ook lekker zitten. Tel daarom ongeveer 1 centimeter bij de kraag op.

Dan is de borstomvang aan de beurt. Deze meet je door een meetlint om je borst te leggen, strak onder de oksels door. Ook nu is het belangrijk om voldoende bewegingsvrijheid te houden. 

Vervolgens meet je het smalste deel van je taille; dit is de tailleomvang. En als laatste meet je de armlengte. 

Kijk ook naar de pasvorm

Weet je welke overhemd maat je nodig hebt? Dan kun je nu gaan shoppen. Vergeet ook niet om naar de pasvorm van het shirt te kijken. Deze bepaalt namelijk of het overhemd strak, getailleerd of wijd valt.

Misschien is een overhemd van HemdvoorHem wel iets voor jou! Deze zijn verkrijgbaar in diverse maten: van 39/40 tot 53/40. Bovendien zie je in een oogopslag of het model wijd of getailleerd valt.

Wat denk je?

jurk kopen

Stijlvol, elegant en vrolijk

ideal

IDEAL, een vertrouwde en snelle manier van online betalen