in

Vijf wastips om je jeans zo lang mogelijk mooi te houden!

Vijf wastips om je jeans zo lang mogelijk mooi te houden

Jij hebt ook vast wel een favoriete jeans. Hij past perfect en zit lekker. Een jeans als deze doe je het liefst nooit meer weg. Je wilt deze jeans dan ook zo lang mogelijk mooi houden. Maar hij moet natuurlijk ook schoon en fris zijn. Hoe zorg je er nou voor om je jeans te wassen, zodat hij heerlijk fris ruikt, zonder dat je hem naar een paar keer wassen al zo beschadigd hebt dat je hem al bijna weer weg moet doen? In deze blog geven we je een aantal tips voor het wassen van je jeans, op een manier zodat je er nog lang van kan genieten.

Lees altijd het etiket voordat je gaat wassen

Het etiket dat in je favoriete jeans zit, geeft je misschien nog wel meer duidelijkheid dan deze hele blog. Elke jeans is namelijk anders en dat laat het label zien. Daarom is onze tip om in ieder geval het label te lezen. Hier staat op hoe warm je hem kunt wassen, op welk programma je hem het beste kunt wassen en of de jeans in de droger kan (vaak is dit niet zo’n goed idee). Volg de voorschriften tijdens het wassen, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je favoriete jeans.

Kies juiste temperatuur

De temperatuur waarop je je jeans kunt wassen staat op het label. Als er een temperatuur boven de 30 graden staat op het label, kun je je broek alsnog het beste wassen op 30 graden. Je zorgt er op deze manier voor dat de kleur en de pasvorm van de broek zo lang mogelijk mooi blijven. Je bespaart ook nog eens op je energierekening door te wassen op 30 graden.

Gebruik vloeibaar wasmiddel

Ga voor vloeibaar wasmiddel om je jeans te wassen. Wassen met waspoeder kan ervoor zorgen dat er vlekken in je broek komen. En dat wil natuurlijk niemand op zijn favoriete jeans! Doe ook voorzichtig met wasverzachter. Het ruikt natuurlijk heerlijk, maar het kan ervoor zorgen dat de elasticiteit uit je jeans gaat. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat de jeans sneller slijt.

Zorg dat er geen andere kledingstukken bij in de was zitten

Vooral als je een jeans voor de eerste keer wast, kan er nogal wat kleur vanaf komen. Om te zorgen dat je andere kledingstukken ook mooi blijven, moet je er voor zorgen dat er niks of alleen andere spijkerbroeken bij in de wasmachine zitten.

Wat denk je?

How to… het inrichten van een tienerkamer

How to… het inrichten van een tienerkamer