in

Bij welke problemen kan een seksuoloog helpen?

We praten er niet graag over, maar het is wel een heel belangrijk onderwerp: seksualiteit. Seks speelt een grote rol in ons leven. Seksuele problemen kunnen er dan ook voor zorgen dat we minder lekker in ons vel zitten. Ook kunnen ze relaties erg beïnvloeden. Gelukkig kunnen seksuologen helpen bij het oplossen of verbeteren van deze problemen. In dit artikel bespreken we een aantal veelvoorkomende problemen waarbij een seksuoloog kan helpen.

Erectieproblemen

Wist je dat vrijwel iedere man boven de leeftijd van 50 wel eens last heeft van erectieproblemen? Maar het is een fabel dat problemen met erecties alleen bij oudere mannen voorkomen. Ze kunnen namelijk optreden bij mannen van alle leeftijden en kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder fysiek en psychologisch. 

Een (online) seksuoloog helpt bij het vinden van de oorzaak van erectieproblemen en kan ook helpen bij het oplossen van het probleem. Bijvoorbeeld therapie, medicatie of aanpassingen in de levensstijl kunnen oplossingen zijn. 

Verschil in verlangen

“Mijn man heeft vaker zin dan ik.” Deze zin horen seksuologen maar al te vaak. Een verschil in verlangen komt dan ook heel vaak voor in een relatie en dit is helemaal niet zo gek. Het is belangrijk om hierover te praten zodat het probleem opgelost kan worden. Het kan spannend zijn om te bespreken, maar een seksuoloog biedt een helpende hand. 

Relatieproblemen

Seksuele problemen kunnen vaak een weerspiegeling zijn van relatieproblemen, zoals slechte communicatie, vertrouwensproblemen of een onopgelost conflict. Een seksuoloog helpt koppels bij het identificeren van onderliggende problemen, zodat er gewerkt kan worden aan het verbeteren van hun seksleven.

Maar seksuele problemen komen niet alleen voor in relaties, ook als je single bent kun je worstelen met uitdagingen op het gebied van seks. Hier hoef je je echt niet voor te schamen.

Bron: https://www.seksuoloog.online/

Wat denk je?

De Taal van Bloemen: Wat Betekent Je Boeket?

Waarom een puppycursus noodzakelijk is