in

5 tips voor een productieve en inspirerende thuiswerkplek

Nu we steeds vaker thuiswerken, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan onze thuiswerkplek. We brengen er immers vele uren door, en daarom verdient deze ruimte wat extra aandacht. Met een fijne basis en de juiste persoonlijke items kan je een plek creëren die zowel uitnodigt als motiveert. Met behulp van deze tips Transformeer jouw werkplek tot een stijlvolle, inspirerende en professionele omgeving met deze 5 tips.

Een goede basis

Van een stijlvol bureau tot een ergonomische bureaustoel, de basisitems van je werkplek zijn de moeite waard om in te investeren. Begin met het overwegen van ergonomische aspecten en kies bijvoorbeeld voor een elektrisch verstelbaar bureau, waarmee je gemakkelijk kunt afwisselen tussen zittend en staand werken. Naast de ergonomische aspecten, is het design en materiaal van je bureau net zo belangrijk. Als je een warme sfeer wilt creëren, kies dan voor natuurlijke materialen zoals massief eiken of mangohout. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar staan ook bekend om hun lange levensduur. Combineer dit met een stoel die niet alleen ergonomisch comfort biedt, maar ook het design van je bureau complimenteert. Mix en match materialen en kleuren en creëer een harmonieuze en inspirerende basis voor je thuiswerkplek.

Juiste verlichting

Verlichting is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien. Voldoende licht heeft een grote invloed op je stemming en productiviteit, en helpt bovendien vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Hoewel daglicht een van de meest belangrijke lichtbronnen is, kan het handig zijn om dimbare verlichting te gebruiken die je naar behoefte kunt aanpassen aan de omgeving.

Groen 

Een effectieve manier om je werkruimte een boost te geven is de toevoeging van kamerplanten. Planten hebben veel voordelen voor de atmosfeer, zoals luchtzuiverende eigenschappen en verbetering van de akoestiek. Bovendien tonen diverse onderzoeken aan dat planten een positief effect hebben op zowel je stemming als je productiviteit. Deze kleine toevoeging is niet alleen gunstig voor jezelf, maar brengt ook sfeer in de ruimte.

Een fijne kleur

Om de juiste sfeer te creëren is kleur misschien wel een van de belangrijkste aspecten. Denk daarbij niet alleen aan de kleur van je meubels en accessoires, maar ook die van de muur. Elke kleur heeft een bepaald effect op je hersenen. Kies daarom voor een kleur die een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand. Paars stimuleert bijvoorbeeld creativiteit, blauw brengt rust en neutrale kleuren zijn ideaal voor wie geen felle kleuren wil. Ontdek welke kleur het beste voor jou werkt en geef je werkruimte een nieuwe verflaag.

Maak het persoonlijk

Naast een stijlvol en rustgevend thuiskantoor is het vooral jouw persoonlijke werkplek. Van een prachtig kleed op de vloer tot een ontspannende sfeerkaars, en van unieke woonaccessoires tot een opvallende poster, het mooie van je thuiswerkruimte is dat je deze helemaal naar eigen wens kunt inrichten. Voeg daarom inspirerende elementen toe die je enthousiast maken om weer aan je bureau te gaan zitten.

Haal het beste uit jezelf

Door aandacht te besteden aan deze aspecten, creëer je een thuiswerkplek die niet alleen bevorderlijk is voor de productiviteit maar ook bijdraagt aan je algehele welzijn. Experimenteer met verschillende opstellingen en pas je werkruimte aan jouw behoeften aan. Maak van jouw thuiswerkplek een ruimte waarin je het beste uit jezelf haalt.

Wat denk je?

De japanse Katana: Samurai Katana Shop

Een favoriet onder de kappers: Wella Professionals