in

Waarom je nu moet gaan investeren in Bitcoin

bitcoin

Vandaag de dag weet iedereen wel wat Bitcoin is. Zeker in de financiële wereld kun je niet meer om de digitale munt heen. Sinds de introductie in 2009 is het altijd de grootste cryptocurrency geweest en hoogstwaarschijnlijk zal dit nog wel even zo blijven. Investeren in Bitcoin blijft echter iets waar veel mensen wat huiverig voor zijn. En dat is jammer, want er zijn veel goede redenen te bedenken om het juist wel te doen. In dit artikel lees je er alles over.

Overal te gebruiken

In tegenstelling tot veel andere digitale munten is Bitcoin vrijwel overal te gebruiken. Aan geld dat niet altijd geaccepteerd wordt heb je natuurlijk niet veel, maar met Bitcoin is dat zeker niet het geval. In Nederland wordt Bitcoin in toenemende mate geaccepteerd als officieel betaalmiddel.

Eenvoudig te verkrijgen

Door de grote populariteit is het een eenvoudige opgave om Bitcoins aan te schaffen. Vroeger was het nog vrij veel gedoe, maar tegenwoordig zijn ze gemakkelijk te verkrijgen. Ook de transactiekosten die er bij je aanschaf bovenop komen zijn veel lager dan vroeger het geval was.

Beste technologie

Doordat Bitcoin al zo lang bestaat en ook de oudste cryptovaluta ter wereld is, is de technologie die erachter zit van de allerhoogste kwaliteit. Geen enkele andere digitale munt overtreft Bitcoin als het gaat om veiligheid en betrouwbaarheid van de achterliggende technologie. Wat ons betreft een belangrijke reden waarom investeren in Bitcoin een prima keus is.

Goede belegging

Investeren in Bitcoin is ook een goede belegging. Bitcoins worden immers alsmaar duurder. Een verklaring hiervoor is de hard cap die is ingebouwd in de munt. Dit betekent dat er altijd maar maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop zullen zijn. Dit aantal is nog niet bereikt, maar mocht dit gaan gebeuren, dan ontstaat er schaarste en zal de munt alleen maar nog duurder worden. Voorlopig lijkt het er dus op dat de koers van de Bitcoin alleen maar blijft stijgen.

Wat denk je?

zeehond

Ontdek alle (water)dieren bij familiepark Aqua Zoo

sporten

Basic-Fit: ga sporten bij een van de grootste sportscholen