in , , ,

Laat je betoveren in het magische sprookjesbos van de Efteling

efteling

In 1933 werd een plan in het leven geroepen om een sportpark aan te leggen ten zuiden van de Kaatsheuvel. Dit werd twee jaar later uitgevoerd. Men kon hier o.a. wandelen en voetballen. Ook was er een kleine speelweide aanwezig die na een jaar werd uitgebreid tot speeltuin met o.a. een draaimolen, glijbaan, kabelbaan en ponybaan. 

Vele aanpassingen en jaren later, in 1952, werd het sprookjesbos geboren. Hier waren destijds tien verschillende sprookjes te zien zoals Doornroosje, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Langnek en de Kabouterhuisjes. Door de vele bezoekers werd het park al snel uitgebreid met een cafe-restaurant, zwembad, een roei- en kanovijver en nieuwe sprookjes. 

De Efteling wil meer zijn dan alleen maar een sprookjesbos. Er worden verschillende attracties gebouwd en in 1981 opent de Efteling de eerste achtbaan: de wereldberoemde Python. Dit blijkt een enorm succes en meerdere attracties volgen.

Inmiddels kun je bij de Efteling samen de mooiste momenten beleven. Het is een themapark voor alle leeftijd waar je terecht kunt voor de leukste sprookjes en de spannendste attracties. Ook heb je de mogelijkheid om er te overnachten in één van de twee hotels, een bezoek te brengen aan het theater of een potje golf te spelen in Golfclub de Efteling.

Wat denk je?

cashback

Hoe betrouwbaar is cashback?

naturalis leiden

Verrijk je kennis over de natuur in Naturalis