in

Houtkachel of een elektrische sfeerhaard?

Niet alleen in de winter kun je genieten van een warm haardvuur, ook op warme zomeravonden zorgt een vuurtje voor een gezellige sfeer. Overweeg je om een haard aan te schaffen? Tegenwoordig kun je kiezen uit een gashaard, houtkachel en een elektrische haard. Wat is nu de beste keuze? In dit artikel vergelijken we de traditionele houtkachel met de moderne elektrische sfeerhaard. We zetten voor- en nadelen op een rij zodat je de juiste keuze kunt maken.

Kenmerken van een houtkachel

De traditionele houtkachel staat bekend om de warmte die het afgeeft. In een korte tijd kan deze kachel een hele ruimte verwarmen; ideaal voor koude winteravonden. Daarnaast is een houtkachel een echte sfeermaker en zorgt het direct voor gezelligheid. Echter, je moet ook rekening houden met de nadelen van een houtkachel. Zo kunnen er namelijk schadelijke stoffen vrijkomen die slecht zijn voor je gezondheid. Ook moet je rekening houden met brandgevaar en veel onderhoud.

Kenmerken van een elektrische sfeerhaard

Elektrische haarden winnen het aan populariteit. Er kiezen zelfs steeds meer mensen voor om hun houtkachel te vervangen door een 3 zijdige elektrische sfeerhaard. Dit komt doordat deze haarden veilig zijn doordat er geen echt vuur aan te pas komt. De haard geeft warmte af door middel van een verwarmingselement. Je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen of brandgevaar. Ook kun je helemaal zelf de warmte instellen.

Wat is de beste keuze?

Kies je voor een houtkachel of een elektrische sfeerhaard? Deze keuze is natuurlijk persoonlijk en hangt af van jouw wensen en behoeften. Wanneer je je woning snel wilt kunnen verwarmen en houdt van de geur van echt hout, dan is een houtkachel een goede keuze. Houd echter wel rekening met de schadelijke stoffen die vrij kunnen komen en het benodigde onderhoud. Zoek je naar gemak en een milieuvriendelijke optie? Kies dan voor een elektrische sfeerhaard van Sfeerhaard Kopen.

Wat denk je?

Geef je woonkamer een nieuw leven met akoestische houten panelen

Dit moet je weten over kweeklampen voor planten