in

3 manieren om akoestische panelen toe te passen in je woning

Misschien heb je ze al voorbij zien komen in een woonprogramma of -magazine: akoestische panelen. Ze creëren niet alleen een echte eyecatcher in het interieur, maar verbeteren ook de geluidskwaliteit. Ideaal voor als je last hebt van overlast vanuit een aangrenzende ruimte of gewoon nog intenser wilt genieten van muziek of films. In dit artikel delen we drie manieren om akoestische panelen toe te passen in je woning. 

1. In een cinewall

Heb je al eens gehoord van een cinewall? Dit wordt ook wel een televisiewand genoemd. Het is namelijk een wand waarin een televisie wordt geplaatst, en in sommige gevallen ook een sfeerhaard of audiosysteem. Een cinewall met akoestische panelen is helemaal op maat te maken; dit betekent dat je ze kunt voorzien van alle soorten materialen. Vaak worden ze gemaakt met hout, maar ook is het populair om akoestische panelen te gebruiken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat de kwaliteit van het geluid bij het kijken van films of series aanzienlijk verbetert. 

2. In je home office

Heb je de luxe om vanuit je eigen home office te werken? Dan weet je hoe belangrijk een rustige werkomgeving is. Akoestische panelen absorberen geluiden, zoals geluid van verkeer buiten of aangrenzende ruimtes. Door deze panelen tegen de muur direct tegenover je bureau of rondom de ruimte waar het meeste geluid wordt geproduceerd te plaatsen, kun jij je een stuk beter concentreren. 

3. Als hoofdbord in de slaapkamer

Akoestische panelen zijn niet alleen ideaal voor in de woonkamer of kantoor, ook worden ze veel gebruikt in slaapkamers. De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt, hier wil je dan ook het liefst storende geluiden verminderen. Dit kunnen geluiden van de boven- of onderburen zijn, maar ook van buiten. Plaats de akoestische panelen van Akoestischepanelenshop als hoofdbord bij het bed en geniet van extra rust en stilte. 

Wat denk je?

Dit moet je weten over kweeklampen voor planten