Thuisblijven is geen optie meer, zo ga je voordelig een dagje uit.

Thuisblijven is geen optie meer, zo ga je voordelig een dagje uit.

De kosten voor een dagje uit kunnen voor een gemiddeld gezin met twee kinderen al snel oplopen. Je betaalt entreegeld voor parken of attracties, wil lekker ergens een kop koffie of een frietje halen, en de kinderen zeuren aan het einde van de dag om een ijsje of die knuffel van de souvenirwinkel. En dan hebben we het nog niet over vervoerskosten en parkeergeld gehad. Maar dat kan ook anders! Met deze tips ga jij voordelig een dagje uit.

Reserveer tickets

Aan de kassa zijn entreetickets voor attractieparken vaak duurder dan online. Zorg dus dat je tickets vooraf reserveert en uitgeprint meeneemt. Je kunt de keuze voor een attractiepark ook laten afhangen van eventuele kortingsacties van supermarkten of andere winkelketens. Vaak is ergens wel een actie gaande voor een leuke korting op entreetickets.

Neem zelf eten en drinken mee

Ze vallen altijd hoger uit dan je verwacht: de kosten voor eten en drinken op bestemming. Een tientje voor een frietje met mayonaise en nog eens vier euro voor een colaatje is niet ongebruikelijk. Het aanbod in attractieparken of speeltuinen is bovendien lang niet altijd zo gezond. Gelukkig mag je in de meeste recreatieve parken in Nederland je eigen eten en drinken nuttigen. Zo blijft er voldoende budget over voor dat ijsje aan het einde van de dag.   

Koop tickets via veilingsites

Als je niet van een speciale datum afhankelijk bent en ook nog niet weet waar je precies heen wil, kijk dan eens op veilingsites als Ticketveiling, Vakantieveilingen of Groupon. Hier vind je vaak originele dagjes uit tegen hele aantrekkelijke kortingen. Check de voorwaarden wel even goed. Vaak zijn aanbiedingen maar kort geldig.

Ga met de trein

Parkeertarieven kunnen behoorlijk uit de klauwen lopen. Overweeg daarom met de trein te gaan! Via de Spoordeelwinkel van NS kun je van interessante ticketdeals gebruikmaken. Je koopt je ticket voor het openbaar vervoer dan samen met bijvoorbeeld een entreeticket, een lunch of een hotelovernachting – met een leuke korting! Via supermarkten als Albert Heijn, of winkels als HEMA, Etos of Kruidvat kun je bovendien vaak goedkope dagkaarten voor de trein aanschaffen. Zo kun je op één dag voor weinig geld een paar verschillende steden bezoeken.

Gebruik een kortingscode

Kortingscodetips laat je uiteraard ook niet in de steek. Regelmatig hebben wij fijne kortingscodes voor dagjes uit. Je kunt deze codes online gebruiken voor het reserveren van tickets voor bijvoorbeeld attractieparken, bioscopen, spa- en wellnessfaciliteiten, of musicals en toneelvoorstellingen. 

 

Veel plezier op jullie volgende dagje uit!

Onderwerpen

icon
nl_NLDutch
nl_NLDutch

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten